shuubrä

Fy fan vilket tråkigt väder ute, hade tänkt att få en massa saker gjort i stallet i helgen, men nu struntar jag i de faktiskt! Lektionen gick bra idag, lilla dressyrponnyn fixade fina halter från trav och fina igångsättningar idag! :D

Förövrigt hoppas Nicole nu kan fortsätta med sin bloggning! Och kommentera gärna hennes inlägg, så får ni se film på henne och juvelen!

Ha det bäst!
/Julia

svar t lilla Nicole :D

Gjorde de för ca 2 veckor sen när Maja bad mig att fixa ny design till hennes blogg. Testblogg osv.

/J

Film

Vill ni ha en film på när jag och Juvel hoppar ? :D
Minst 2 komentarer ;)
/ N

Till Julia

Vrf har du skapat en blogg åt maja på vårat inlägg ?^^

Hemma

Hej, hemma efter en galet seg dag i skolan. Maten var fiskgratäng och hade glömt pengar till toast hemma. Som tur var va mamma ledig så hon kunde komma med lite pengar, bästa mami, räddade min dag! Nu taggar jag om t fotbollsträning ikv ;) underbart!
/Julia

helluuu

Blev lite ändrade planer igår, ska rida ut med Nicole imon ist, då kan även Maja hänga med! Istället för att rida tog jag en trött ponny, trodde jag, och hängde med mamma som skulle gå en powerwalk-runda. Haha, mimsan var pigg! Skulle testa att springa lite med henne och då slängde hon vill med huvudet och bockade och försökte dra iväg! Gick ca en halvmil. Tog runt 45 minuter. Tror Mimsan vart rätt nöjd sen när vi kom hem och det började ösregna och blåsa lagom till vi kom in i stallet. ;)

Idag är det vila som gäller för henne, blir bra!

/Julia

go' morgon

Hej och go' morgon!
Onsdag idag, betyder rätt chill dag i skolan, slutar tidigt dock inte hemma förrän tjugo över tre, menmen. Jag överlever!

Bellalektionen igår gick sådär, hade en svår övning som var riktigt jobbig för Mimsan, en linje på medelinjen, med tre bommserier. Mellan de tre bomserierna skulle man göra två volter ut mot lånsidan och över en cavalletibom, först volt mot höger, sen efter nästa bomserie mot vänster osv. Kände att hon inte riktigt var med mig lite småtrött och baken var några meter efter kändes det som. Men det blev lite bättre efter lite jobb, får bli lite sträng mot henne och tydligare. Sen la hon upp det till hinder och vi skulle göra samma sak i galopp, riktigt svårt för Mimsan, men nyttigt! Fick inte något bra flyt men sen i slutet skulle vi ta bort volterna och sakta av till skritt mellan hindren och sedan sätta igång i galopp igen och hoppa nästa osv. Det gick bättre men som sagt fick säga till henne ordentligt först.

Har förstående för att hon tyckte det var lite jobbigt, pumpen till bevattningen i ridhuset har gått sönder och det dammade som 17! Fick ha stora porten och även nödutgången öppen, utrustningen efteråt? ska vi inte snacka om. Hon har gått hårt många dagar nu också, dressyrlektion lördag, hoppning 2 rundor i söndags, måndag uteritt drygt 1 timme, och idag ett krävande markarbetespass.

Idag ser planen ut följande, ska troligtvis rida ut, möta upp Nicole och rida lite med henne, så blir en lite längre runda idag med, men inte så muskelkrävande, bara lite trevlig skogsrunda utan en massa krav osv.

På torsdag är det fotbollsträning så då vilar hon. Fredag hade jag tänkt vårinviga mina hinder här hemma och köra lite cavaletti och bomserier.

Fytusan, detta inlägget blev långt! ;)


2 år gammal bild som jag hittade.

/Julia


trött!

Sitter i skolan, är sjukt trött men jag håller mig förhoppningsvis vaken i drygt en timme till. Slutar halv fyra. Vid fem taggar jag om för Bellalektion ;)

/Julia

måndag

Kändes riktigt segt att gå upp i morse, klockan ringde kvart i 6 men snoozade ett antal gånger så kom inte upp förrän vid halv sju, ouups! Blev lite stressig frukost och sen ut till stallet, hann med bussen iaf! Dagen i skolan var lång men helt okej, slutade tio i fyra. Fick tillbaka musikprovet, fick A, 33/36, så riktigt nöjd! Mimmi fick sig en ganska lång men slapp runda runt fjelebo, var ute i drygt en timme, hon kändes pigg och riktigt fin i övergångarna men lite ur fokus och tittig. Lång skritt i början och trav och galopp under lättridning.

nu väntar engelskaglosor, pussohej!

/Julia

stort tack!

För länkningen Carro (baraacarro.blogg.se)! Jätteduktig tjej det där och superfin ponny har hon :) Loggade in och fick se att statestiken va riktigt bra och här är anledningen!

/Juliaa

Cheena

Klubbhoppningen idag gick bara bra! :) I 60 glömde jag sista hindret och red mot ettan igen, annars felfria. I 70 nolla! Duktig ponny, inte ett ända stopp eller pet på hela dagen ;)

/Julia

konserverade päron och grädde

Hehe, ligger ute i solen och äter efterrätten!


/Julia

schteek

Dressyrlektionen gick bra! Härligt, passade även på att anmäla mig till blåbärshoppningen imon, så imon blir det att skutta klubbis! :) hoppar 60 och 70, gick igenom med Bella i tisdags hur jag skulle rida och vilken höjd osv. Detta blir nog kalas!

Nu sitter jag ute i solen och steker, helt sinnes vad skönt!!


pussN
Julia

Film med bästa

Sitter och kollar på en film med maja! Dock ingen skräckis den här gången, såg insidous med Cissi, Carin, Nicole och Maja ;) första gången i mitt liv jag såg en skräckfilm, tro det eller ej! Den va inte jätteläskig hehe.. Hade faktiskt förväntat mig att den skulle vara ännu läskigare.
Nu ska vi snart nana, lektion imon!
/Julanbulan

in tha buss?

Nu sitter jag på bussen påväg mot lilla Nybro, ska inte ända in utan ska till Nicole i halvbonne-byn ;) Gick till bussen vid tio över och så visade det sig att den inte gick förrän nu, härligt? Javisst! Iaf framåt lunch ska vi in till lilla stan och äta med bästa brudsen! Ha det guttans!!

/Julia

tjenixen!

Nu har jag solat, ridit och fixat stallet och även vädrat några täcken! :D bytte till regntäcket på Mimsan på förmiddagen idag och det uppskattades absolut ;) Red ett ordentligt dressyrpass och i början gick det skit, var påväg åt varsitt håll och kändes bara dåligt. Men sket i de och red vidare och någonstans i mitten släppte de och hon gick på med fint steg och lossnade i nacken och fick med hela baken och aa bra skitponny!

/Julia

studiedag

har studiedag både idag och imorgon, eller om de är lovdagar? vet inte.
Idag ska vårstäda lite i stallet, rida ett jobbigt markarbetespass med pownin och fixa dagens stallsysslor.
Imorgon vilar Mimmi och då blir det nog in till Nybban en sväng och träffa några goa tjejer och sen fotbollsträning på kvällen. :D

Säger som Bella "LIFE IS NICE!"


drygt 2,5 år gammal bild på mig och tjockisponnyn!


/Julia

gammal frågestund

Hade en frågestund för ett tag sen på gamla bloggen där vi skulle svara i ett videoinlägg om vi fick från fler än 7 olika personer, det fick vi inte så jag svarar på mina i ett inlägg nu i brist på annat!

Hur länge har ni hållit på med hästar? Hela mitt liv. Mamma hade häst när jag var liten och när jag var 5 år tog vi bort henne då hon var 30 år. Efter började jag rida på ett ridlekis, lånade 2 ponnyer, en shettis och en b-ponny under några månader. 2 år senare, när jag var 8 år började jag på risse. Ett år senare fick jag mimsan.

 

häst/ponny?


Hur lång tid spenderrar ni i stallet varje dag? Mellan 2-4 timmar, på helgerna lite mer

 

Har ni någon gång funderat på att sluta rida? Nej

 

hoppning/dressyr?


Vilka är era bästa skämt? Kolla där! Nej du missade dem, haha! Kul ju! Nej vet inte, har alldeles för många bra!


Rida lektion/ på egen hand?
Både och, båda bra på sitt vis, men älskar att träna och känna att jag utvecklas så lektion


Sommar eller vinter?



Vad är de pinsammaste ni gjort?
Haha sagt fel saker i fel läge, skrattat på exakt fel ställe osv.


Trivs ni i eran klass? (om ni går i samma då, annars era..)
ja, 7A, världens bästa klass, BÄST!


Favoritmat?
Tacos, barnsligt gott ju!


Om ni fick välja, boxas eller bergsklättra?



Vad är de läskigaste ni vet?
När det händer olyckor med folk som står en nära och man inte vet hur läget är med dom


Bästa filmen ni sett?
I taket lyser stjärnorna


Är ni kära i någon kille? Eller kanske tjej,..
vet inte, så troligtvis inte ;) är hetero, så är inte kär i någon tjej heller

 

stallet/kompisar



fotboll/ridning



Mimmi/storhäst


Vilken/vilka är era favoritfilmer? se ovan

 

Bästa minnet med era hästar? Har sjukt många, när vi nollade 80 cm på blh, när jag för första gången fick känna känslan på henne när det bara klickar och det känns som att man kommunicerar utan ord


Om du fick en sak, vad du vill, t.ex., tröja, sadel, jacka eller nåt, vad skulle det vara?
Ett ridhus hemma! Hehe..


Favoritplagg?
Mina converse, skönare skor finns inte

 

Hur gammal var ni när ni började rida? på ridskola, 6 år


Hur länge har ni haft bloggen?
om man räknar den gamla, jag tog bort med samma namn som den förra, 2 år snart


Hur länge har du haft egen häst Julia?
Sen jag var 9, snart 5 år

 

 

/Julia

 


finast!

Åh! Bellalektionen idag gick såhäär jäkla bra! Banhoppning och inte ett ändå stopp eller riv och ett riktigt bra flyt! :D NU KÖR VI!

/Julia

målar med Cissi!



/Julaan

skolan

Hej, sitter i skolan, börjar om tio minuter. Första lektionen blir chill, bara 50 minuter och klassråd! ;) Ikväll står Bellaträning på schemat!

/Julia

trött cheey

Hej på er! Kände för att blogga även ikväll, fantastiskt va? :D
Var sjuk trött när jag vaknade i morse, skrev fel i förra inlägget, över 230 starter igår, höll på till klockan åtta, då var även L:B:n slut, sen skulle banan undan och kafeterian skulle stängas och allt där skulle plockas undan, diskas osv. Var hemma kvart i nio och då hade jag en hungrig ponny här hemma, hehe stackarn! ;)
Duschade och skrev protokoll och dagordning till bus-mötet idag och skrev ut, plus att jag hann med lite plugg inför provet idag, somnade halv tolv skulle jag tro.

Vaknade kvart i sex idag, efter att min veckaklocka ringt ett tag, haha drömde någon sjuk dröm och trodde typ att det pep i drömmen? Sen när jag väl vaknade hade jag lust att slänga ut väckarklockan genom fönstret, eller något i den stilen? men ni fattar hur trött jag var iaf ;)
Åt frukost och gick ut och släppte ut, fodrade, in igen, fixa mig, i med hörlurarna i ören, ut till bussen och försöka att plugga till lite till på bussen.
Provet gick nog bra iaf! fick tillbaka engelskaprovet med oregelbundna verb idag också, fick ett stort fett A, snacka glad cheey!

Slutade tio i fyra och hemma tjugo över. Skyndade mig ut för att hinnna rida innan BUS-mötet och packa inför träningen direkt efter skolan imon, sen när jag hade ridit klart, kom jag på att hon kunde ju vilat idag eftersom vi är ediga på fredag så hinner ju rida innan fotbollsträningen då, ååh DUKTIGT Julia! stressade runt och mockade, packade, släppte in och fodrade och sen in och äta. Sen möte med ungdomssektionen. Kort möte idag, skönt!

Nu är jag hemma igen, har duschat och har chillidillkväll framför mig <3

Btw, min pålle hade lite uppvisning i hagen idag och galopperade runt typ 10 varv, bockade och rejsade och gjorde GALOPPOMBYTEN (!!), haha trodde seriöst att hon var den där sälsynta typen som aldrig skulle kunna lära sig de, men nu gjorde hon de typ 3 gånger per varv, kommit på att det gick och ville testa om det fortfarande funkade, eller något i den stilen HAHA SÖT! Kom på när hon var lite lagom flåsig att jag skulle filma, men fick ett byte på filmbevis så ska visa mamma! ;)
Hade för mig att någon frågade på gamla bloggen hur det ser ut i granås ridhus, heeere it is! Snyggt va? 20x60 :D

sommaren 2011

/Julia

planer för dagen!

Nyss vaknat, skulle egentligen inte vakna förrän om en timme, klockan var ställd på fem över halv åtta. Menmen, ska snart dra mig upp ur sängen och gå ut och morgonfodra Mimmi och hennes ulliga små vänner. ;)
Dagen ser ut följande, ska rida och fixa stallet nu på förmiddagen och i eftermiddag blir det risse, mamma och jag åker upp runt tolvtiden och det var över hundratjugo starter så den håller nog på ändå fram till kvällen skulle jag tro!
Nu blev de iaf lite bloggning här!


/Julia

tillbaka

Hej!
Vi kommer att börja blogga igen, ballt va? :D

Men har verligen inte tid att sitta och lägga in flera inlägg om dagen alla dagar i veckan. Eller tid har vi, men det finns saker vi prioriterar före bloggen helt enkelt.

Kommer bli inlägg ett par gånger i veckan när vi har någon kul att dela med oss av, sounds greeeat?

PUSS
Julia & Nicole

NEW IN

Vart i Kalmar en runda med mamma och bror. Blev ett par converse, en extrasula att ha i eftersom dom har så tunn sula, en sadelgjord och en ny piggborste. :)

/Julia

dingdingdingelidiiing här glider kingen iin!

Hejsan hopsan! Som ni ser har vi tagit en oförberedd bloggpaus, MEN coola som vi är gör vi snart en oförberedd comeback! Ska bara snacka med Nickol först ;)

GHS 12'

BRB
/Julanbulan

prov

Haft prov hela engelskan, oregelbundna verb och läsförståelse. Nu matteprov i en timme, fetingkul!

/julia

Mobilblogg från skolan

Svenskan börjar nu. Slutar om fyra timmar, och Nicole hänger med hem. Mamma ska till risse på möte ikv så jag hänger med, med mimsan!

/Julia

RSS 2.0